National Art Gallery Singapore

sing-sect2.jpg

This project knits the two existing buildings (City Hall and  Former Supreme Court) and new construction together into a seamless flow of single-, double-, and triple-height spaces. Existing conditions of attenuation are articulated into new extended galleries

sing-sect1a.jpg


gal-roof2.jpg

The new Roof gallery serves as a loop between the two buildings, with  a translucent roof and walls screened by light fins and scrims. A mechanical plenum is inserted between the roof gallery and the existing building below.

sing-roof3.jpg

New Entry Court:

sing-court2.jpg

Competition Boards:

tfaboard2-low.jpgtfaboard1-low.jpg

Public Library

Image

lib2.jpg

lib3.jpg

lib4.jpg

This unbuilt scheme for a LEED Silver project brings an awareness of sustainable issues to the public by way of modeling space and structure, rather than selecting and purchasing approved ‘green’ products. A large-span, pre-engineered structure folds to create: (1) differentiated space within an open plan for separate user groups, (2) North skylights, (3) courtyard, (4) theater/roof space comes to the ground, and (5) low south facing entry threshold.